RSS

Thursday, April 14, 2011

Story Telling Video Series

Assalamualaikum and hi everyone. What's up? I know..it's the exam season for some of you right? Hectic and unbearable. Yeah, I feel you guys. No worries. Just stay strong, go through everything with patience, and POOF! it's over in no time ;p So let's talk about something else :D

I'm no expert in video editing and producing wonderful videos but I have deep interest in it. With this interest, I thought to myself: Why don't you try posting videos that can help the viewers learn something?

So I decided to tell stories on YouTube. During my school days, I was active in story telling competitions. Oh, the good old days~ Now, why don't I continue what I used to do long time ago, but via new medium: YouTube?

For my story telling series, I decided to do the stories of great women in Islam. I started with Khadijah binti Khuwailid, Prophet Muhammad's first wife. This is my first production for the story telling series:

Khadijah binti Khuwailid (Part 1)




And this is the continuation from the first part:


Khadijah binti Khuwailid (Part 2)



Okay, see you again Insya Allah ^__^
Bookmark and Share

4 comments:

Fira Al said...

perghh.. terbaiklah, kak Firuz!
beruntungla sape jd ank akk nti, mlm2 ada org bacakan bedtime stories.. hehe..

akak, letak la like button dgn share button kt blog akk ni, smbil sng org nak like, blh jgk promot blog akk kt wall dorg scara xlgsg :)

Firuz Akhtar said...

hehehe ^__^

terima kasih bnyk2 tau buat cdgn awk. mmg bagus tu. knp la akak tak penah terpikir sblm ni? ;p

thanks again!

Fira Al said...

:) tp knp akak ltk like kt bwh post? cam pelik je... hihi... juz folo link yg sy bg tu. klik pd ayt bold kt komen 1st tu ada tutorial dia :)

ruziana said...

Soalan:ni firuz akhtar ustazah pilihan ker?....
Klu ia,just nk komen...di rancangan debat agama,knp berpakaian tudung(coklat),dgn fesyen yg demikian?
Seolah2seperti rahib digereja....awk x peka ker dgn keadaan disekeliling dimana fesyen tersebut dianngap yang pemakainya tidak mempunyai pendirian dan menganggap memakai tudung bkn hanya tok menutup aurat,tp ssb fesyen....

Sorry 4 say that coz,ank2 saya sndiri melihat rancangan tersebut dan bertanyakan kembali kpd saya"knp ustazah tu pki tudung cam org dlm church mama?..
Aplh yg saya nk ckp pd ank saya?tok menyelamtkn keadaan,sy brkata,ni cerita lawak shj dan terus kami menukar siaran...

So,please peka dgn keadaan sekeliling yer wahai ustazah pilihan....sekian