RSS

Wednesday, December 24, 2008

Congratulations Naza!


        Congratulations Naza! I am so proud of you.

So happy that your idea won especially

we are from the same genre, drama!

Boring faces...hehehhe


Wow, big money on the check! Naza, good luck for your future and congrats once again.


Bookmark and Share

Monday, December 22, 2008

Ahlan wa Sahlan 1430H/2009M

Hello friends!
1429H/ 2008M is going to finish. Now we need to face 1430H/2009M.

There may be risks involved


We may need to face roadblocks


So stay alert



Share time with friends

Jump over obstacles

With care
And caution

Face challenges

Remember to laugh

Cooperate

Always eager to know something new

Discover...

Make new friends

Stick together and get ready for adventure

And you will be able to go far

Very far....

Well...not quite that far

Always take time to smell the flowers

Don't forget to relax and enjoy

And don't forget those who likes you very much

Just a few more days to go
May 1430H/2009M be a splendid year for us
Kullu 'am wa antum bilkheir
Insya Allah tahun ini akan lebih baik berbanding tahun-tahun lepas dan semoga kita sentiasa diredhai Allah. Moga azam tahun ini akan tertunai dengan penuh keimanan dan ketakwaan.

Bookmark and Share

Thursday, December 11, 2008

Me in The Breakfast Show



Bookmark and Share

Friday, December 05, 2008

Selamat Hari Raya Aidiladha & Program TV Islamik

Assalamualaikum


Hari Raya Aidiladha bakal menjelang tiba.. Beraya di mana tahun ni? Tak apalah. Walau di mana saja pun kita berada, harapnya segala pengorbanan kita termasuk dalam landasan Islam dan diredhai serta diterima Allah selalu.


Hari tu aku dapat panggilan daripada seorang lelaki yang tak dikenali. Dia ajak aku untuk casting untuk Production Erma Fatima. Aku bengang la sekejap. Siapa la pulak buat lawak antarabangsa tengah hari buta tu. Aku tanya la siapa tu dan aku tanya mana dia dapat nombor aku. Lelaki itu kedengaran sedikit bengang dan dia pun kata: “Mana saya tahu. Saya disuruh menelefon nombor ni. Bukan dalam bidang kuasa saya untuk tahu mana orang atasan dapat nombor ni.” Haa..ada2 macam tulah bunyinya.


Aku pun minta maaf cepat-cepat. Aku tak mahulah kawan aku atau sesiapa yang memainkan aku. Lelaki tu pun kata: “Oooo..cik takut panggilan hangit ye?” Memang aku takut! Tak pasal-pasal kang kena hangit live di radio. Aku peliklah camne plak tetiba aku dipanggil casting. Kemudian aku baru teringat yang dulu aku pernah meghadiri audition untuk pengacara Astro Oasis. Saja2 mencuba. Masa tu Kak Erma yang jadi juri tapi masa giliran aku, dia tak ada. Mungkin dia keluar makan atau sedang berehat. Boleh jadi dia ada tengok rakaman untuk hari tu kot.


Aku pun pergi la ke syarikat tu. Tak jauh pun, kat Wangsa Maju. Pergi dengan adik2 pompuan aku yang kebetulan dtg ke KL hari tu. Masa aku sampai, ada sorang laki sdg tidur di sofa. Aku ingat dah salah bangunan dah tadi. Aku kemudiannya diberi 3 skrip. Satu untuk jadi pengacara dan dua untuk lakonan. Waktu juga kena duduk hafal. Bukannya panjang pun.


Masa masuk untuk casting, seorang remaja lelaki pun turut serta. Dalam bilik tu ada Kak Erma, seorang wanita dan seorang jurukamera. Kak Erma tanyalah dari mana kami tahu tentang casting. Remaja lelaki tu kata daripada My Space. Aku pulak beritahulah ada orang telefon. Kak Erma bagi peluang lelaki tu yang pilih skrip lakonan. Dia pilih skrip ketiga. Aduh…pening kepala aku. Skrip babak pakwe marahkan makwenye yang sedang hamil anak luar nikah. Wakakaka. Jenuh aku! Kena merintih dan merayu. Buat muka toye je la. Lepas tu ada sikit sesi soal jawab tentang latar belakang masing2.


Aku pergi casting hari Sabtu. Hari Isnin tu Kak Erma telefon. Dia kata dia nak aku jadi panel untuk program tv berbentuk islamik. Aku cuak juga, Aku cakap, talk aku pernah bagilah. Itu pun kat rumah Perlis di Kaherah, Mesir. Dia kata…bukan talk tapi aku diminta untuk memikirkan idea untuk program tv islamik. Alhamdulillah aku diberi peluang lagi oleh Allah. Bukannya mudah nak suruh orang dunia tv mendengar idea kita.


Jadi kawan-kawan, kepada sesiapa yang ada apa2 cadangan atau idea untuk rancangan tv islamik, harapnya dapat dikongsi bersama. Insya Allah aku akan cuba bawa idea tu ke atas. Aku kagum dengan usaha 8tv untuk meyebarkan urban style mereka. Macam2 yang dilakukan dan style tu mula mendapat tempat. Apa kata kita sebarkan Islamik style pula?


Aku juga pernah mencuba untuk pertandingan Mini Novella Fair & Lovely. Bukan main susah aku nak memendekkan cerita aku. Hehehhe. Aku ni suka bebenor buat panjang2. Bila nak pendekkan jadi cerpen, susah pulak. Keputusan dah diumumkan dan aku tak ada rezeki. Taka pa. Boleh cuba lain kali. Jadi di sini aku sertakan bahagian pertama cerpen. Jumpa lagi dan kalau ada apa-apa idea untuk program tv islamik, beritahulah ye. Insya Allah sama-sama kita wujudkan satu perspektif baru dalam tv kita. Sekian dulu. Assalamualaikum.


Dialah Dhiyaku

oleh: Firuz Akhtar Lubis

Bahagian 1

“Ayla, your parents tak datang ambil ke?”

“ Tak. Mereka dah tahu yang I grad tahun ni tapi I tak beritahu bulan berapa. Takpelah. I boleh balik sendiri naik teksi. Lagipun papa I tu sibuk sangat. I don’t wanna trouble him.” Lenguh tanganku menarik beg pakaian jenama Polo Club yang besar itu.

“Ok. Habis juga study kitakan, Ayla? Bolehlah kita berehat 3, 4 bulan sebelum kita sambung Masters.”

Aku tersenyum mendengar kata Ifa.

“Alhamdulillah geng kita semua dah dapat tawaran Masters. Kita rehat puas-puas dulu. Kemudian, kita fly ke UK balik.”

“Apa cerita kau dengan Safuan? Dah lama bercouple, lebih baik ikat terus.”

“Balik kali ni nak beritahu keluargalah. Dia kata sebelum fly sama-sama nanti, dia nak bertunang,”

Betapa gembiranya Ifa mendengar khabar itu. Aku tentulah berkali-kali ganda rasa bahagia sebab aku bakal diikatkan dengan pujaan hati yang kukenali sepanjang pengajian di Manchester. Aku mengambil teksi untuk pulang ke rumah di Subang Jaya. Senyuman terukir dibibir apabile terkenangkan papa, mama dan adik-adik yang bakal terkejut melihat kepulanganku.

Rumah banglo 3 tingkat yang tersergam indah itu kelihatan sepi. Pintu pagar pun bermangga besar. Mungkin satu keluarga pergi berjalan. Puasku memanggil bibik tetapi tiada sahutan. Berkali-kali aku mendail telefon mereka tapi tiada jawapan. Salahku juga. Kalau aku beritahu awal-awal, tentu mereka semua akan menunggu kehadiranku.

Aku ternampak kelibat Bibik Suriati di rumah sebelah. Dia amat terkejut melihat kemunculanku. Maklumlah, sudah 2 tahun aku tidak pulang ke Malaysia. Dia banyak berdiam dan hanya mengangguk dengan reaksi wajah yang pelik. Apabila aku bertanya tentang keluargaku, lambat-lambat dia menjawab di kampung.

Sudah lama aku tidak melihat nenek. Begku ini berisi cenderahati untuk semua orang. Bolehlah aku berikannya terus kepada keluarga dan nenek di kampung. Dengan senyuman teruja, aku meneruskan langkah untuk ke stesen bas. Papa, mama, adik-adik, tunggulah kepulangan kakak!

# # # # #





Dapatkan Mesej Bergambar di Sini






Bookmark and Share

Monday, November 24, 2008

Once In A Life Time

Assalamualaikum

Setelah bersengkang mata beberapa malam, aku puas hati sbb berlalu juga sesi pembentangan idea depan ‘tv big bosses’. Alhamdulillah lega sebab dah penat ‘memeningkan kepala’ dan ‘mengeringkan poket.’ Sesi pembentagan dibuat di One World Hotel. Berjumpa la finalis-finalis yang lain. Semua kena tunggu giliran di ruang menunggu. Bila sampai giliran, baru la bole masuk dalam bilik khas tu. Jadi memang tak le la tengok orang lain punye pembentangan.Tak tau la macam mana prestasi orang lain. Tapi kami yang menunggu di luar, bantai sembang-sembang dan buat kepoh. Lagi2 peserta perempuan yang tak berapa ramai. (5 orang perempuan dan 13 orang lelaki) Takut tu memang takut nak tunggu giliran tapi sengaja kepoh supaya mengurangkan nervous. Hehehe. Macam-macam gelagat yang boleh dilihat. Ada yang sempat buat push-up kat depan orang ramai lagi. Hoho.
Sebelum giliran aku, ada seorang akak cina yang bentang. Dia keluar je dari bilik tu, dia kata: Haaa…rasa macam nak mati… Macam mana aku tak gelabah? Dah la dibenarkan bentang selama 5 minit je. Siap ada bunyi loceng lagi kalau lebih masa. Orang-orang penting industry tv pulak ada. Dalam bilik tu, hakimnya duduk di bahagian depan. Yang membanyakkan ruang adalah staff tv yang lain. Masa giliran aku, skrin sengaja buat pasal lak. Tak nak menyala la. Suara tak kuar la. Lama gak la aku tertongok kat depan sume orang. Alhamdulillah cousin aku, Nad ada. Kalau tak, mau aku cuak gile. Sambil tunggu juri dah mula bersembang sesame sendiri. Diorang baca synopsis cite aku danmula la bercakap sesame sendiri. Huhuhu. Memang gelabah. Alhamdulillah aku dapat habiskan pembentangan aku sebelum dorang bunyikan loceng. Cuba bayangkan macam mana laju aku cite pasal drama aku secara kesimpulan aku pada dorang? Memang speed. Hehehe.

Tengah hari plak kami makan di restoran di tingkat bawah tajaan Media Primework . Cuba bayangkan makan kat hotel 5 bintang tanpa berbelanja sesen pun? Apalagi? ATTACK! Macam-macam makanan ada. Ntah berapa trip la aku buat. Kek dia memang sedap sampai menjilat dinding la. Nad kata lagi sedap daripada Secret Receipe. Aku tak tau la sbb baru skali je mkn secubit kek Secret receipe yg biasa punye. Tapi aku memang ngaku sedap giler la. Lepas makan, kami naik atas semula. Aku punya giliran dah lepas masa tu tapi saja nak tunggu sebab nak bagi sokongan kt kawan2 lain. Sambil menunggu tu, Nad ditemuramah untuk 8tv Quickie. Biasalah 8tv Quickie kan jenis slamba skit kan. Soalan pertama yang ditanya kepada Nad, are u single? Hohoho. Aku ditemuramah oleh krew NTV7 untuk Breakfast Show. Ntah tayangan hari apa, aku tak tau la. Itu kan serius skit. Aku pun jawab la soalan omfutih penemuramah tu. Hentam je la labuuu..

Kat bawah ni aku saja bubuh senarai finalis dan nama idea dorang. Canggih2 kan? Idea-idea ni dah dibeli oleh Media Primework. Tak tau la sapa yang akan menang sebab keputusan mungkin akan dikeluarkan pada bulan disember nanti. Takpelah. Yang penting, sume dah cuba yang terbaik dan bagi aku pengalaman ni sangat berharga, a once in a lifetime experience. 

 TIME SESSIONS

1000-1045 
Session One (1)
1.1 Syed Nasir Alsagoff bin Syed Nasir

GAMES THAT KIDS USED TO PLAY      Reality 

1.2 (i) Mohd. Akmal Firdaus

(ii) Nazrul Naim Bin Nahar

(iii)Mohd Fikri Bin Md Amin                              

SAYA CABAR AWAK @ I DARE YOU    Reality 

1.3 Shahril Halimi Omar                                                                                

DJ         Drama/ Telemovie

1.4 Azlan Afandi Bin Dato' Haji Saufee Afandi                                

FULL TANK       Magazine

1.5 Farizal Fadzil                                          

HUNTING DEAR HUBBY                 Drama/ Telemovie



1100-1145 
Session Two (2)

2.1 Choo Ai Chen

PERFECT TILL YOU DUNK               Game Show

2.2 Firuz Akhtar binti Mohamad Bohari

MENGHIDU MALANG                    Drama/ Telemovie

2.3 Kevin Lopez

THE SOUND OF MALAYSIA             Musical 

2.4 Saiful Zainal Abidin

AKAR                                      News/ Documentary

2.5 Rohisham bin Md Yusof

CEO IN THE JUNGLE                   Reality



1200-1300 
Session Three (3)

3.1 Xavier Gomez

MALAYSIA UNPLUGGED                  Talk Show 

3.2 Neil Nilson Felix

THE 'HOW TO?" SHOW                    Game Show

3.3 Eric Macewell

THE BLIND RUN                          Drama/ Telemovie 

3.4 Syed Mokhsien

HOW DO I GET OUT OF THIS?                    Game Show 

3.5 Raja Zurina binti Raja Mohamed Ali

SHUTTERBUG BITES!!                               Reality 



1400-1445  
Session Four (4)

4.1 Nazaruddin Abdullah

A ROJAK LIFE                                    Drama/ Telemovie 

4.2 Eric Macewell

SECRET INGREDIENT OF MALAYSIA               News/ Documentary 

4.3 Hurul Ain bt Mahmod

REALITY OF GRAFITI                              Reality 

4.4 Muhd Hizir Zakaria

RURAL SURVIVAL                                    Reality 

4.5 Shahril Halimi Bin Omar

13                                                     Drama/ Telemovie 

Ok saja untuk merenggangkan urat2 otak yg tersimpul, hehehe apa kata kita tengok sikit iklan comel dan cute daripada Song Hye Kyo ni? Comel tau. 


Bookmark and Share

Tuesday, November 11, 2008

Info TV: Idea 18 peserta dipilih dalam program What's Your Big Idea?

Berita Harian, Selasa, 11 November 2008, 13 Zulkaedah 1429

Info TV: Idea 18 peserta dipilih dalam program What's Your Big Idea?



SERAMAI 18 peserta bergambar kenangan bersama Pengurus Besar, Pengisian Dan Pembangunan industri Primeworks Studios, Sdn Bhd, azhar Borhan (belakang, empat dari kiri).

MEDIA Prima Berhad (MPB) membuka peluang kepada rakyat Malaysia untuk mengemukakan idea dan kreativiti masing-masing untuk menjadi program televisyen bermutu, terbaik dan digemari penonton. Kini pencarian calon peserta berbakat menerusi program What’s Your Big Idea? anjuran Primeworks Studios Sdn Bhd berjaya ditemui. Sebanyak 20 idea kreatif daripada 18 peserta dipilih ke pusingan akhir yang akan diadili panel hakim Primeworks Studio yang digelar Seriously Big Bosess.

Panel hakim dianggotai Ketua Pegawai Eksekutif Rangkaian Televisyen MPB, Datuk Seri Farid Ridzuan, Pengarah Urusan Kumpulan MPB, Abdul Rahman Ahmad dan juga barisan ketua pegawai eksekutif TV3, ntv7, 8TV dan TV9. Sesi khas pemilihan idea paling kreatif akan diadakan pada 13 November ini. Peserta yang disenarai pendek akan menerima wang tunai bernilai RM3,000 setiap seorang. Sejak diuar-uarkan, What’s Your Big Idea? menerima lebih daripada 2,400 penyertaan. Malahan ada dua individu menghantar lebih daripada 30 penyertaan setiap seorang.

Seorang daripada peserta yang berjaya melangkah ke peringkat akhir iaitu pelajar Malaysia yang berada di Jepun sanggup terbang pulang ke tanah air untuk bersaing bagi merebut hadiah wang tunai bernilai RM20,000.
Pertandingan ini yang dianjurkan sempena pelancaran Primeworks Studio adalah sebuah pencarian idea atau konsep rancangan televisyen yang asli dan bermutu. Pertandingan ini juga memberi peluang terbaik kepada rakyat Malaysia yang kreatif dan inovatif sebagai platform untuk idea mereka diiktiraf dan diketengahkan.
Setelah dinilai, 20 idea daripada 18 peserta layak ke pusingan akhir. Enam daripadanya berbentuk drama manakala enam lagi adalah rancangan selebriti sementara selebihnya terdiri daripada program berbentuk game show, dokumentari, rancangan muzikal dan bual bicara.
Peserta dengan idea asli paling kreatif dan segar yang berjaya menambat hati panel hakim akan diangkat sebagai pemenang utama dan bakal membawa hadiah wang tunai yang jumlahnya agak lumayan juga. Selain itu, peserta juga akan diberikan kredit pembukaan apabila ideanya diterbitkan nanti.
P/S: Doakan aku ye..Walaupun takut giler tapi aku akan cuba buat yang terbaik...
Bookmark and Share

Wednesday, October 29, 2008

Blur Moments..I'll try my best!

Assalamualaikum. Apa khabar semua? Bulan Syawal kian melabuhkan tirainya. Walaupun begitu aku tetap nak ambil kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri. Amacam? Sempat tak puasa enam? Kalau sempat, alhamdulillah. Kalau tak, takpe. Insya Allah boleh cuba lagi tahun depan.

Tahun ini alhamdulillah satu famili kami dapat berkumpul. Setelah 5 tahun,kami dapat berkumpul. Kebetulan Hafiz balik tahun ni dan aku plak dah habis blaja. Balik kampung di Alor Setar pun naik 2 kereta. Maklumlah semua dah besar panjang. Sebelum sampai ke kampung kami singgah di Cameron Highland dan Lata Iskandar. Best jugak. Dah lama tak jalan dengan sume. Pegi tengok ladang strawberi…tido adik beradik satu bilik…buat konsert dlm keta…hahahha. Hafiz ngantuk n boring bawa keta, siap gigit stereng keta kerana kebosanan. Jadi aku n dia pun buat la konsert free kat dalam keta. Adik2 yang tido kt blkg pun tak le nak ckp apa dah. Seronok wo..berduet dgn Hafiz melalak buat konsert AF10. Heheheh.

Tahun ni aku dapat banyak kad raya. Sudah pasti la dripada anak murid aku sendiri. Hahaha. Lawak btol. Dpn mata je pun, tp nak bagi kad raya. Bile dah dapat kad raya tu, biasa la dpt pantun:pecah kaca, pecah gelas, sudah baca, harap balas. Ponat jugak la aku nak membalas kad raya dorang. Tanya soalan: ustazah beli baju raya warna apa? Ustazah puasa penuh tak? Jangan puasa yang yok, nanti takle raya..Aduhai…layan je la. Apa2 pun aku betul2 hargai ingatan mereka terhadap aku. Tapi dalam banyak2 kad raya yang aku dapat, aku paling teruja bila dapat kad kiriman pos ni. Aku dapat kad raya daripada kumpulan Raihan! Kulit kad tu adalah kulit album selawat terapi, album terbaru Raihan. Siap ditandatangani Haji Mubin, CEO Raihan dan Che Amran lagi. Hehheehe. Jgn jeles orang tu….

Sebenarnya aku baru berenti jadi ustazah. Hari terakhir masa puasa tu. Sedih gak masa nak berpisah dgn budak2. Mcm2 kerenah. Siap dapat ugutan lagi..kalau ustazah berenti, sy akan lupakan ustzh! Tapikan kalau ustazah berenti jg, sy tak akan lupakan ustzah. Hahahah. So cute! Aku dpat tawaran keje kat KL. Aku pernah keje sambilan dgn syarikat ni masa kat Iran. Aku ditawarkan keje kat Setiawangsa, Kuala Lumpur. Aku mula kerja lepas raya. Tak sampai sebulan pun aku keje kat sini. Aku keje sebagai project executive skrg. Masuk2 aja, aku diberi fail yang bila disusun, boleh buat saf sepanjang 3 meja. Hahaha. Dokumen berterabur. Saja tunggu aku masuk kemaskan sume la tu. Aduh pening. Dah la tak faham apa. Projek oil n gas. Memang menganga jap la tgk istilah yang aku tak faham. Sekarang baru la cerah sikit…Itu pun banyak yang aku kena belajar. Blur je la….hehhehe. Aku plak yg paling muda kat situ. Kebanyakannya dah senior. Rasanya sume orang 30 tahun ke atas, aku je masih 20 an. Hhhahha. Aku ni slalu terasing dari dunia normal. Skrg pun aku menyewa bilik kat apartmen kat kl. Ada lagi 2 org yang menyewa bilik selebihnya. Tapi masing2 dgn dunia sendiri. Ha..kembali la aku pada zaman kt Iran dulu. Sowang2 n terasing. Tapi takpe…dah rehearsal dah…hehhe. Cume dah setahun dudk rumah. Kena amik skit masa utk sesuaikan balik. Tp best gak duduk sendiri ni. Bebas skit. Hehhehee

Dlm kepala aku dok tergeliat nak cuba faham dokumen yang berlambak2 tu,tetiba aku dpt lagi satu kejutan otak. Hehehhe. Sebenarnya masa Ramadhan hari tu aku ada masuk pertandingan. Pernah tak dengar pertandingan What’s Your Big Tv Idea? Ini pertandingan cipta program tv. Tak kisahlah genre apa2 pun. Program realiti ke, game show, dokumemntari, drama, apa2 je la. Pertandingan ni anjuran Media Primework (TV3, 7, 8, 9). Aku saja nak cube. Maka aku paksalah satu famili aku perah otak. Heheheh. Tapi akhirnya aku pilih 2 idea Ayla dan aku tulis aku punyalah. Mengarut gak la idea aku tu. Aku ada hantar 5, 6 entri. Masa tu nak dekat deadline. Aku pun terus taip dalam borang online. Takut tak sempat kalau nak pk dan taip dlam Word.

Aku tak sangka aku dapat panggilan dari Media Primework. Alhamdulillah aku terpilih masuk final 20. Ada dalam website www.bigidea.com.my Jadi pada 21 Oktober yang lepas semua finalis 20 dipanggil ke Sri Pentas. Dalam 20 orang tu, hanya 5 orang je pompuan. Huhuhu. Mmg skit. Insya Allah pada 13 November ni kami dikehendaki untuk bentang idea kami depan Dato Seri Farid dan CEO TV3, 7, 8, 9. Huhhuhu. Menakutkan! Antara 20 tu, sorang pemenang akhir akan dipilih. Pemenang tu akan dapat RM20.000. Ok la. Duit tu lain kira dulu. Sekaranhgyang penting macam mana nak present ni. Mau pengsan aku! Dahlah orang-orang penting ni.

Idea aku yang terpilih adalah genre drama. Kena buat presentation guna Power Point. Dan kerana aku punye idea ni drama, elokla kalau ada stilomatik. Stilomatik tu macam visual storyboard yang ada muzik untuk bagi feel kat orang. Ala..macam movie trailer la skit. Hahahah. Mampuih…aku apa pun tak tau. Maka sekarang ni aku tengah serabut gile. Denan macam2 dokumen kena diuruskan di pejabat dan nak pk pasal presentaion ni lagi. Apa2 pun, aku kena mula buat prsediaan. Kena mula pk dalam2, buat Power Point and mula la shoot skit. Hahaha. Macam la reti sgt.

Doakan aku ok? Aku rasa teruja sebab idea aku ‘didengar’ orang. Ini kali pertama aku mencuba nasib dalam bindang yang baru buat aku. Insya Allah aku akan cuba buat yang erbaik dan harapnya semua itu akan dikira sebagai ibadat. Ok. Sampai sini dulu. Terpanjang pulak menceloteh. Jumpa lagi di post akan datang. Assalamualaikum! Doakan tau aku dpt buat yg terbaik utk presentataion nanti!
Bookmark and Share

Thursday, September 18, 2008

Beautiful Liar..

Assalamualaikum
Bila dah belajar letak lagu, asyik nak letak je la. Hehehe. Well, I heard this song for the first time in Iran. My Vietnamese friend showed me the video clip inside her laptop. Hohohoho..It was hot! That's why I will not put the video in my blog. The lyrics and song is enough already. So, let's hear Beautiful Liar by Beyonce ft. Shakira
Beautiful Liar by Beyonce ft. Shakira

Ay, Ay, Ay
Nobody likes being played
Beyonce, Beyonce
Shakira, Shakira (hey)

[Beyonce] He said I'm worth it, his one desire
[Shakira] I know things about 'em that you wouldn't wanna read about
[Beyonce] He kissed me, his one and only, (yes) beautiful Liar
[Shakira] Tell me how you tolerate the things that you just found out about

[Shakira] You never know
[Beyonce] Why are we the ones who suffer
[Shakira] I have to let go
[Beyonce] He won't be the one to cry

[Beyonce] (Ay) Let's not kill the karma
(Ay) Let's not start a fight
(Ay) It's not worth the drama
For a beautiful liar
[Shakira] (Oh) Did he laugh about it
(Oh) It's not worth our time
(Oh) We can live without 'em
Just a beautiful liar

[Shakira] I trusted him, but when I followed you, I saw you together
[Beyonce] I didn't know about you then 'till I saw you with him again
[Shakira] I walked in on your love scene, slow dancing
[Beyonce] You stole everything, how can you say I did you wrong

[Shakira] You never know
[Beyonce] When the pain and heartbreak's over
[Shakira] I have to let go
[Beyonce] The innocence is gone

[Beyonce] (Ay) Let's not kill the karma
(Ay) Let's not start a fight
(Ay) It's not worth the drama
For a beautiful liar
[Shakira] (Oh) Did he laugh about it
(Oh) It's not worth our time
(Oh) We can live without 'em
Just a beautiful liar

[Shakira] Tell me how to forgive you
When it's me who's ashamed
[Beyonce] And I wish could free you
Of the hurt and the pain
(Both) But the answer is simple
He's the one to blame

[Beyonce] (Ay) Let's not kill the karma
(Ay) Let's not start a fight
(Ay) It's not worth the drama
For a beautiful liar
[Shakira] (Oh) Did he laugh about it
(Oh) It's not worth our time
(Oh) We can live without 'em
Just a beautiful liar




Get this widget Track details eSnips Social DNA
Bookmark and Share