RSS

Saturday, December 11, 2010

Forgive Me

Forgive me when I whine, Ya Allah~

Bookmark and Share

Tuesday, November 30, 2010

I'll Be Back

Assalamualaikum

Dah lama saya tak update blog ni. Rasa macam dah bersawang pula. Macam-macam perkara berlaku dalam masa beberapa bulan ni. Sekarang saya dalam tempoh kritikal: ada 3 final paper yang perlu disiapkan dan saya juga sedang membuat persediaan untuk peperiksaan GRE yang sangat membencikan itu. hehe~

Semester depan insya Allah saya ada satu saja pelajaran yang tinggal dan insya Allah kalau semuanya berjalan lancar, saya akan menjadi graduan. Doa-doakan semua berjalan lancar ok? Saya harp ketika itu saya akan lebih aktif berkarya. Rindu nak menulis...tangan dan gatal2 nak tulis balik. hehe~

Jadi, tunggu kepulangan saya. I'll be back! Sempena tu saya selitkan sekali lagu 'I'll Be Back' nyanyian kumpulan 2PM. Saya tak le minat sangat 2PM dan saya tak beberapa suka video klip mereka ni, tapi sbb ada perkataan 'I'll be back' tu, maka sy bubuh la jugak. ;p




Di sini saya saja kepilkan video ulasan mengenai lagu ni. Memang kelakar!



Jumpa lagi insya Allah~ :D
Bookmark and Share

Wednesday, September 22, 2010

Projek Buku Mesej Maher Zain


Assalamualaikum semua. Insya Allah seperti yang dirancangkan Maher Zain akan mengadakan konsert Save The Soul di Shah Alam pada 14 dan 15 Oktober ini. Admin Akhi Fairuz ada buka peluang untuk peminat menempah t-shirt MZM FC. Sila rujuk kepada Akhi Fairuz untuk maklumat lengkap mengenai konsert dan tempahan t-shirt.

Sebagai admin, saya juga rasa terpanggil untuk membuat projek. Rasa bersalah sebab tak boleh membantu Akhi Fairuz di Malaysia. Selain projek t-shirt MZM FC, di sini saya nak mengumumkan projek terbaru bernama ‘Projek Buku Mesej untuk Maher Zain’ atau ‘Message Book Project for Maher Zain.’

Buku mesej? Biar betul? Macam pelik je? Sabar…biar saya terangkan dulu. Anda teringin nak beri hadiah pada Maher Zain yang sudi bertandang ke Malaysia untuk membuat konsert dakwah? Inilah peluang terbaik untuk anda. Kita hadiahkan buku mesej yang berisi ucapan, doa, harapan, kata semangat, gambar kepada Maher Zain. Cuba bandingkan antara kad raya elektronik dan kad raya yang dipos. Memanglah kad raya elektronik itu lebih memudahkan dan mengurangkan kos tapi kad raya yang dipos ada lebih rasa nostalgianya. Boleh simpan sebagai kenang-kenangan. Boleh baca balik sambil tersenyum sorang-sorang….hehe~

Jadi marilah kita sama-sama jayakan projek ini. Insya Allah apabila buku itu dah siap, pihak admin MZM FC di Malaysia boleh sampaikan buku itu kepada Maher Zain. Saya yakin dia akan terharu dengan kesungguhan peminat yang menyokong karier seninya dalam berdakwah dan mungkin dia akan rasa terpanggil untuk singgah di Malaysia lagi. Well, who knows right? Don’t ever give up hope J

Projek ini merupakan peluang terbaik untuk peminat ‘mendekati’ Maher Zain terutamanya mereka yang tidak dapat menghadiri konsert berkenaan.

Ok sekarang saya akan terangkan projek ini dengan lebih lanjut. Are you ready?! ;p

1) Sila tulis mesej anda berdasarkan format berikut =

Nama sebenar atau nama samaran:

Umur: (Optional)

Lokasi:

Mesej/Harapan/Doa/Kata semangat:

Gambar: (Optional) –gambar sendiri, gambar pakai t-shirt MZM FC, gambar album Maher Zain, gambar sendiri bergaya seperti Maher Zain, gambar bebas tapi perlu menjaga segala adab dan tata susila serta tidak mencetuskan kontroversi.

2) Pastikan keseluruhan mesej anda tidak melebihi daripada 100 patah perkataan. Boleh dikira perkataan secara manual atau kira menggunakan Microsoft Word.

3) Anda dibenarkan untuk menulis mesej dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Arab sahaja. Kalau tulis Bahasa Melayu tak boleh pula Maher Zain nak bacakan? Jangan bimbang akan kesalahan tatabahasa dalam Bahasa Inggeris atau Bahasa Arab kerana saya akan edit. Tapi kalau rasa susah juga, tulis sahaja dalam Bahasa Melayu dan saya akan terjemahkan dalam bahasa lain. Walau bagaimanapun seelok-eloknya tulis terus dalam BI atau BA, dan saya akan tolong edit untuk mempercepatkan dan memudahkan proses.

4) Ketika tulis mesej, bayangkan anda sedang bercakap dengan Maher Zain. Jangan tulis mesej dengan gambaran yang saya jadi orang tengah. Ini untuk memudahkan proses pengeditan.

5) Anda perlu mengedit gambar anda sendiri. Saya hanya akan mengedit dari segi bahasa sahaja. Pastikan gambar yang dihantar dalam formet jpeg sahaja.

6) Sila hantar mesej anda ke email berikut: mzmfc.usa@gmail.com Tulis di bahagian subject: Message Book Project for Maher Zain. Pastikan anda hantar pada email yang betul. Kalau silap tulis email, tak tahu nanti sampai ke mana…

7) Pastikan mesej anda dihantar sebagai email. Jangan hantar mesej dalam Microsoft Word.

8) Jika ada gambar yang nak dihantar, attachkan gambar tersebut bersama email.

9) Mesej berisi cacian, perlian, kekeliruan, kutukan atau apa-apa yang mengundang kontroversi adalah dilarang sama sekali.

Berikut adalah contoh yang boleh dijadijan sebagai rujukan:

Name: Sister Firuz Akhtar

Age: 26

Location: St. Louis, Missouri, USA

Message: Since the first time I heard your songs, I felt that I become nearer to Allah and Prophet Muhammad. The lyrics are meaningful and they reflect the real but unnoticed things in life. Thank you so much for your efforts to spread Islam’s love through your creative songs. May you will always have the strength and creativity to continue your da’wah. Barakallahu fik, Ya Maher Zain. Thank you again.

(Jumlah perkataan: 81 patah perkataan menurut kiraan Microsoft Word)

Perlu diingatkan yang ini hanya contoh sahaja. Ini saja yang keluar dari otak saya masa ni….hehe~ Anda boleh menulis mesej yang lebih santai atau lebih serius. Terpulang pada anda. Ingat tau, jangan rasa takut-takut tulis mesej tu. Kalau tulis Bahasa Melayu, saya akan terjemahkan. Jangan bimbang ok?

Saya akan tengok dulu bagaimana sambutan untuk projek ini. Diharapkan ramai dapat bergabung tenaga untuk menjayakan projek hadiah untuk Maher Zain. Ini merupakan tanda terima kasih kita pada dia yang berkongsi lagu-lagu berdakwah yang berkualiti. Semoga projek kita diberkati oleh Allah. Amiiiin.

Buku mesej atau buku skrap ini akan diprint dan dibinding sebelum diserahkan pada Maher Zain. Walau bagaimanapun, kalau anda mahu kita menghadiahkan buku mesej yang mempunyai kualiti yang baik seperti gambar berwarna, tulisan berwarna, kulit buku yang cantik dan sebagainya, maka belanjanya perlu lebih sedikit lah. Oleh itu, jika ada sesiapa yang sudi menderma untuk kos buku mesej ini, boleh lah menderma di akaun tersebut: [Akan dimaklumkan kemudian]

Kemudian sila hantar email kepada mzmfc.usa@gmail.com untuk memberitahu saya berapa banyak anda derma supaya tak timbul kekeliruan dalam menguruskan wang. Insya Allah kalau ada duit derma lebih, duit itu akan didermakan untuk Palestin.

Insya Allah apabila buku mesej itu telah siap, saya akan scan dan paparkan di halaman MZM FC di facebook. Kemudian anda bole print sendiri untuk simpanan peribadi.

Tarikh tutup untuk penghantaran mesej ke emel yang dinyatakan adalah pada 4 Oktober 2010, waktu 11PM CST. Pada semua ahli MZM FC di seluruh dunia, sila kira masa di tempat masing-masing dengan betul. Jangan terlambat hantar emel kerana saya perlu banyak masa untuk edit dan susun segalanya di samping tanggungjawab di universiti yang banyak. Pada mereka yang berada di Malaysia, tarikh tutup adalah pada 5 Oktober 2010, pukul 12 tengah hari.

Mari kita sama-sama jayakan projek ini. Allahu Akbar!

Bookmark and Share

Monday, September 13, 2010

KPop Single Chart: Fourth Week of August 2010

Sorry for the late update friends. I slowed down from entertainment during the last days of the holy month, Ramadhan.

Ok now without further ado, let's check out the single charts for the fourth week of August from Aug 22-Aug 29. Thanks KPOPNet 4! Congratulations to Secret for their second win in 2 weeks. I also like F.T Island's new song, Love Love Love :D



30. As One(둘이 하나) - Lyn [NEW]
29. My Love(사랑아) - ERU [▼ 8]
28. The Letter I Couldn't Send(부치지 못한 편지) - DJ DOC [▼ 12]
27. The Person(그 사람) - Lee Seung Chul [▼ 8]
26. I Mean, I Wanna Cry(울고싶단 말야) - Brave Brothers & Park Jae Beom [▼ 20]
25. I'll Back Off, Live Happily(꺼져줄게 잘 살아) - G.NA [▼ 12]
24. As I'm Painful Enough to Die(죽을만큼 아파서) - MC Mong [▼ 9]
23. Sharala(샤랄라) - Shin Min Ah [NEW]
22. Better Together - Seven [▼ 8]
21. Even Thought of Marriage(결혼까지 생각했어) - WheeSung [NEW]
20. Lucifer - SHINe [▼ 8]
19. U - 4Men [NEW]
18. Hear Me Out(끝까지 들어) - Navi [NEW]
17. My Baby U(애기야) - Seo In Guk [▼ 8]
16. Shady Girl(가식걸) - Sistar [NEW]
15. Sun Shower(여우비) - Lee Sun Hui [▲ 15]
14. Only Laugh(웃음만) - ZIA [▼ 7]
13. Bad Girl Good Girl - miss A [▼ 2]
12. I'll Be There - Tae Yang [▲ 12]
11. From Me To You(난 너에게) - Davichi [▼ 1]
10. LoveLoveLove(사랑사랑사랑) - FT Island [NEW]
09. White Tears(하얀 눈물) - ERU [NEW]
08. I Think I Went Crazy(정신이 나갔었나봐) - Lee Seung Gi [▼ 3]
07. A - Rainbow [▲ 1]
06. Hurricane Venus - BoA [▼ 3]
05. I'm a Person Like This(나 이런 사람이야) - DJ DOC [▼ 1]
04. I Love You(널 사랑한다) - Park Hyo Shin [NEW]
03. Mamma Mia(맘마미아) - Narsha [NEW]
02. Still Eating Well(밥만 잘 먹더라) - Chang Min(2AM) & Lee Hyun(8eight) [-]
01. Madonna - Secret [2 weeks]


Bookmark and Share

Thursday, September 02, 2010

Lailatul Qadr: The Night of Power

Credits: http://www.kingstonmosque.org.uk

Lailatul Qadr : The Night of Power

Qadr means honour and dignity. Lailatul Qadr means the night of honour and dignity. It is this night in which the first Divine Revelation came to the Prophet sallalahu alayhi wasallam, when he was in prayer in the cave of Hira. Since this night enjoys the honour of having the first revelation brought to the Prophet sallalahu alayhi wasallam, it has been named Lailatul Qadr.

This is one of the holiest and most blessed nights, which is likely to occur on one of the odd nights on the last ten days of Ramadhan and most likely to be the 27th. The reward of worship on this night is better than the worship of a thousand months of worship, equivalent to a person's lifetime. So, on this night one should pray nafil namaz, recite the Quran, do Tasbih, Zikr, Duas, etc as much as possible.

This night had already opened its gates of treasures when the angel for the first time had come with the Divine Message in the cave of Hira, but its auspiciousness has continued to be with us permanently. Every year in the month of Ramadhan, this night is given to the Ummah. Muslims engage in prayers, recitation of Quran and praying to Allah, as the Prophet sallalahu alayhi wasallam said: "The person who offered prayers to Allah in the night of Dignity with faith and with hope of reward from Allah, all his past sins have been forgiven." (Bukhaari)

As the rainy season is suitable for farming, similarly for the attainment of nearness to Allah, specific times , specific days and specific nights are most suitable, e.g. the time of Tahajjud prayers, Friday prayers, month of Ramadhan, the Day of Arafah, etc. So also the Night of Power is the most suitable night for attaining nearness to Allah.

In the Hadeeth, we have been asked to seek it in the last ten nights of the month of Ramadhan. Hazrat Aa'ishah radhiyallahu anhaa narrates that the Messenger of Allah sallalahu alayhi wasallam has said, 'Seek the night of Dignity in the odd nights of the last ten days of Ramadhan'.(Bukhaari).

By odd nights, the reference is made to the 21st, 23rd, 25th, 27th, 29th night of the month of Ramadhan. No one night has been fixed so that the yearning to find it may increase and people may spend more nights in worshipping Allah. From this aspect, the importance of `Itikaaf (seclusion) during the last ten days of Ramadhan is clear.

Some special prayers and Zikr for Laitul Qadr top

1. Seeking Forgiveness. Hazrat Aa'ishah radhiyallahu anhaa asked the Prophet sallalahu alayhi wasallam that if she happened to get the night sublime what prayer should she say. The Prophet sallalahu alayhi wasallam replied that she should say the following prayer :

"Allahumma innaka afuwwun kareemun tuhib-bul af-wa fa-afo anni"
(O Allah, You are the One who grants pardon for sins, loves forgiving, so forgive me.)

2. Reciting Astaghfar. The following should be recited as much as possible:
"Astaghfirullah hallazi la-ila-ha illa huwal Hayyul Qayyumo wa atu-bu ilaihe"
(I seek forgiveness from Allah, the Almighty, there is no God but He. He is self-Existent, the Eternal and I return to Him)

3. Reciting Surah `Inna anzalnahu...'
"Inna anzalnahu fee lailatul Qadr, Wa maa adraka maa lailatul Qadr.
Lailatul Qadri khairum min alfi shahr. Tanazzalul malai-katu var-roohu
fee ha bi izni Rabbihim min kulle amr. Salaamun heya hatta matla-il fajr."

4. Do Salatul Tasbih.

5. Do Afzul Zikr i.e. La ilaha illallah
Bookmark and Share

Wednesday, September 01, 2010

Lailatul Qadar: Tanda-tandanya dan Waktunya

Ya Allah, bagilah peluang pada hamba-Mu yang hina dina ini untuk mengecapi lailatul qadar yang mulia. Memang malam tu datang secara 'surprise'. Oleh itu, kita hendaklah sentiasa bersedia pada 10 malam terakhir Ramadhan. Mari kita ambil tahu serba sedikit tentang tanda-tanda malam berkenaan.



Allah swt. menetapkan bahawa waktu sebenar berlakunya malam Qadr tidak diberitahu secara jelas supaya manusia tidak bersikap malas. Sebaliknya Allah swt. menyembunyikan waktu terjadinya malam berkenaan supaya orang-orang Islam terus menghidupkan sebanyak masa yang mungkin sama ada pada waktu siang ataupun malam agar berterusan melakukan ibadat. Hal yang demikian juga berlaku di dalam banyak perkara. Allah SWT menyembunyikan saat kematian dan waktu sampainya ajal supaya takut pada Allah berterusan dan seorang Muslim juga mentaati Tuhannya tanpa henti.

Ibnu umar ra. meriwayatkan bahawa Rasulullah saw. bersabda:
Carilah ia (malam Qadr) pada 10 malam terakhir. Sekiranya seseorang daripada kamu merasa lemah atau letih, maka janganlah lagi dia ditewaskan pada tujuh malam terakhir.

Malam Qadr mempunyai banyak tanda dan alamat. Di antara tanda-tandanya ialah matahari terbit dengan sifat yang ia tidak mempunyai sinaran yang terik. Malamnya nyaman, tidak panas dan tidak pula sejuk, waktu pagi matahari terbit dalam warna kemerah-merahan.

Perkara utama yang sepatunya diingati ialah bahawa Malam Qadr adalah suatu malam yang penuh kelebihan dan kemuliaan. Setiap daripada kita perlu mengambil kesempatan untuk melakukan ibadat dan jangan sekali-kali menahan dirinya daripada menadah tangan untuk berdo'a. Dengan menyebut:

اللهم إنك عفو تحب العفوفاعف عني
"Maksudnya: Ya allah! Engkaulah yang Maha Pemaaf dan Engkau suka memaafkan, maka maafkanlah diriku."

Imam Al-Sawi menyebut dalam kitab tafsirnya: Sebaik-baik doa yang dipinta pada malam itu ialah keampunan dan kesihatan.

Akhir kata, sama-samalah kita memohon kepada Allah agar memberi manfaat kepada kita dengan nilai-nilai kebaikan Ramadan serta bekal yang ada di dalamnya. Semoga Allah menjadikannya bermanfaat untuk kita.

[Daripada tulisan Abu Salman Said]
Bookmark and Share

Kesilapan pada Bulan Ramadhan (2)

Assalamualaikum

Terima kasih buat anonymous atas teguran mengenai post tentang puasa. Ada orang melayu melawat blog saya rupanya...hehe~ ingatkan international visitors je. Sebab tu la post lebih untuk dorang, Kawan2 rapat melayu ada la melawat skali skala. Tak sangka org melayu lain sudi dtg. Insya Allah saya akan lebih rajin menghantar tazkirah. Ni yang lebih semangat bila ada orang datang melawat dan baca. Insya Allah :D

Mari kita sambung tazkirah tentang kesilapan pada bulan ramadhan bahagian kedua. Bahagian pertama dah hantar pada awak Ramadhan.

Credits: abu atiyah@halaqah.net
Oleh: Ust Hj Zaharuddin Hj Abd Rahman


6) Tidak mengutamakan solat Subuh berjemaah sebagaimana Terawih . Ini jelas suatu kelompongan yang ada dalam masyarakat tatakala berpuasa. Ramai yang lupa dan tidak mengetahui kelebihan besar semua solat fardhu berbanding solat sunat, teruatamnya solat subuh berjemaah yang disebutkan oleh Nabi SAW bagi orang yang mendirikannya secara berjemaah, maka beroleh pahala menghidupkan seluruh malam.

7) Menunaikan solat terawih di masjid dengan niat inginkan meriah . Malanglah mereka kerana setiap amalan di kira dengan niat, jika niat utama seseorang itu ( samada lelaki atau wanita) hadir ke masjid adalah untuk meriah dan bukannya atas dasar keimanan dan mengharap ganjaran redha Allah sebagaimana yang ditetapkan oleh Nabi SAW di dalam hadith riwayat al-Bukhari. Maka, "Sesungguhnya sesuatu amalan itu dikira dengan niat". (Riwayat al-Bukhari)

8) Bermalasan dan tidak produktif dalam kerja-kerja di siang hari dengan alasan berpuasa. Sedangkan, kerja yang kita lakukan di pejabat dengan niat ibadat pastinya menambahkan lagi pahala. Justeru, umat Islam sewajarnya memperaktifkan produktiviti mereka dan bukan mengurangkannya di Ramadhan ini.

9) Memperbanyakkan tidur di siang hari dengan alasan ia adalah ibadat . Sedangkan Imam As-Sayuti menegaskan bahawa hadith yang menyebut berkenaan tidur orang berpuasa itu ibadat adalah amat lemah. (al-Jami' as-Soghir ; Faidhul Qadir, Al-Munawi, 6/291)

10) Menganggap waktu imsak sebagai 'lampu merah' bagi sahur . Ini adalah kerana waktu imsak sebenarnya tidak lain hanyalah 'lampu amaran oren' yang di cadangkan oleh beberapa ulama demi mengingatkan bahawa waktu sahur sudah hampir tamat. Ia bukanlah waktu tamat untuk makan sahur, tetapi waktu amaran sahaja. Lalu, janganlah ada yang memberi alasan lewat bangun dan sudah masuk imsak lalu tidak dapat berpuasa pada hari itu. Waktu yang disepakti ulama merupakan waktu penamat sahur adalah sejurus masuk fajar sadiq (subuh). (As-Siyam, Dr Md 'Uqlah, hlm 278)

11) Wanita berterawih beramai-ramai di masjid tanpa menjaga aurat . Ini nyata apabila ramai antara wanita walaupun siap bertelekung ke masjid, malangnya kaki dan aurat mereka kerap terdedah da didedahkan berjalan dan naik tangga masjid di hadapan jemaah lelaki. Tatkala itu, fadhilat mereka solat di rumah adalah lebih tinggi dari mendatangkan fitnah buat lelaki ketika di masjid.

12) Tidak memperbanyakkan doa tatkala berpuasa dan berbuka . Ini satu lagi jenis kerugian yang kerap dilakukan oleh umat Islam. Nabi SAW telah menyebut :-

Ertinya : "Tiga golongan yang tidak di tolak doa mereka, pemimpin yang adil, individu berpuasa sehingga berbuka dan doa orang yang di zalimi" ( Riwayat At-Tirmizi, 3595, Hasan menurut Tirmizi. Ahmad Syakir : Sohih )

Selain itu, doa menjadi bertambah maqbul tatkala ingin berbuka berdasarkan hadith.

Ertinya : "Sesungguhnya bagi orang berpuasa itu ketika berbuka (atau hampir berbuka) doa yang tidak akan ditolak" ( Riwayat Ibn Majah, no 1753, Al-Busairi : Sanadnya sohih)
Bookmark and Share

Sunday, August 29, 2010

[UPDATED] Heroes Variety Show Episode 2 (Eng Sub)


Heroes episode 2 was still about the Heroes' first encounter. They continued guessing each others' flaws (So funny XD) by rolling their bodies to get the chance to talk. On the next day, they met with the female national rugby team and played some muddy game with them. They were all in a great mess! But they seem to have so much fun and oh! MBLAQ was the guest on the muddy field too! Hahaha~ SO funny seeing the boys dancing with their legs stuck in the mud.

Meanwhile the performing team got the chance to see Big Bang's TaeYang! IU was so adorable, screaming and blushing as a true fangirl to TaeYang. The girls danced to T-ara's Bo Peep and IU got to kiss TaeYang's cheeks in his performance I Need a Girl and she shrieked out in excitement. Hahaha!


[UPDATED] Finally I found new links for this episode, guys! Enjoy!

Credits: HuntSub@dailymotion.com, koreanentertaimentportal@blogspot.com

Part 1 ~ Part 2 ~ Part 3 ~ Part 4 ~ Part 5
Bookmark and Share

Monday, August 23, 2010

KPop Single Chart: Third Week of August 2010

Let's move forward to the third week of August(August 15-August 22.) Thank you so much KPOPNet4 for the amazing videos and updates.

Yeay~ Secret ruled the chart this time. I started to realize them since their 'Magic' days but they were just an ordinary group for me that time. But after they released 'Madonna' I started to like them. I think they have their own unique trademark of music and 'shaking body' movement but they are still underrated. Nevertheless, to top a chart is a good step for Secret to make them more well known.

And now for the chart:

30. Sun Shower(여우비) - Lee Sun Hui [▼ 5]
29. You Don't Need to Know(알거 없잖아) - JQT [NEW]
28. Goodbye.. Don't Say the Word(잘 가..지마) - ZIA [▼ 6]
27. Meddling(잔소리) - IU & Seul Ong [▼ 3]
26. queen - Son Dam Bi [▼ 5]
25. The Person I'll Love(내가 사랑할 사람) - Lee Seul Bi [NEW]
24. I'll Be There - Tae Yang [NEW]
23. I Believe in Love(사랑을 믿어요) - IU & Yoo Seung Ho [▼ 13]
22. I'll Cheat on You(바람필래) - Jo Sung Mo [▲ 5]
21. My Love(사랑아) - ERU [NEW]
20. As I Love, Love(사랑해서 사랑해서) - Nam Gyeok Band [NEW]
19. The Person(그 사람) - Lee Seung Chul [-]
18. Thank You - 2PM [NEW]
17. Three Things I Want to Give You(너에게 주고싶은 세가지) - Park Ji Heon [NEW]
16. The Letter I Couldn't Send(부치지 못한 편지) - DJ DOC [▼ 4]
15. As I'm Painful to Die(죽을만큼 아파서) - MC Mong [▲ 2]
14. Better Together - Seven [▼ 1]
13. I'll Back Off, Live Happily(꺼져줄게 잘 살아) - G.NA [▲ 1]
12. Lucifer - SHINe [▼ 3]
11. Bad Girl Good Girl - miss A [▼ 4]
10. From Me To You(난 너에게) - Davichi [▼ 4]
09. My Baby U(애기야) - Seo In Guk [▲ 2]
08. A - Rainbow [▲ 20]
07. Only Laugh(웃음만) - ZIA [▼ 3]
06. I Mean, I Wanna Cry(울고싶단 말야) - Brave Brothers & Park Jae Beom [▲ 2]
05. I Think I Went Crazy(정신이 나갔었나봐) - Lee Seung Gi [-]
04. I'm a Person Like This(나 이런 사람이야) - DJ DOC [▼ 1]
03. Hurricane Venus - BoA [▼ 1]
02. Still Eating Well(밥만 잘 먹더라) - Chang Min(2AM) & Lee Hyun(8eight) [▼ 1]
01. Madonna - Secret [▲ 15]


Bookmark and Share

KPop Single Chart: Second Week of August 2010

Sorry for the late update guys. KPOPNet updated it as usual but it was me who posted it late. ;p Sorry~

Ok for the second week of August 8th-August 15th, we had Changmin and Lee Hyun as the winner! Yeay~ They really have good voice even though I always want to laugh each time I read the song title.


30. Bbi Ri Bba Bba(삐리빠빠) - Narsha [▼ 10]
29. Calling You Like Madman(미쳐서 너를 불러) - Tei [▼ 10]
28. A - Rainbow [NEW]
27. I'll Cheat on You(바람필래) - Jo Sung Mo [NEW]
26. Together(투게더) - DJ DOC [▼ 14]
25. Sun Shower(여우비) - Lee Sun Hui [NEW]
24. Meddling(잔소리) - IU & Seul Ong [-]
23. I My Me Mine - 4Minute [▼ 1]
22. Goodbye.. Don't Say the Word(잘 가..지마) - ZIA [NEW]
21. queen - Son Dam Bi [▼ 6]
20. Sorry For Loving You(미안해 사랑해서) - Gil Me [▼ 6]
19. The Person(그 사람) - Lee Seung Chul [▼ 1]
18. While Doing(하다가) - HwanHee [NEW]
17. As I'm Painful to Die(죽을만큼 아파서) - MC Mong [▼ 1]
16. Madonna - Secret [NEW]
15. Game - BoA [▼ 10]
14. I'll Back Off, Live Happily(꺼져줄게 잘 살아) - G.NA [▼ 3]
13. Better Together - Seven [▼ 5]
12. The Letter I Couldn't Send(부치지 못한 편지) - DJ DOC [▼ 5]
11. My Baby U(애기야) - Seo In Guk [NEW]
10. I Believe in Love(사랑을 믿어요) - IU & Yoo Seung Ho [-]
09. Lucifer - SHINee [-]
08. I Mean, I Wanna Cry(울고싶단 말야) - Brave Brothers & Park Jae Beom [NEW]
07. Bad Girl Good Girl - miss A [▼ 1]
06. From Me To You(난 너에게) - Davichi [▼ 4]
05. I Think I Went Crazy(정신이 나갔었나봐) - Lee Seung Gi [▲ 8]
04. Only Laugh(웃음만) - ZIA [NEW]
03. I'm a Person Like This(나 이런 사람이야) - DJ DOC [▼ 2]
02. Hurricane Venus - BoA [▲ 2]
01. Still Eating Well(밥만 잘 먹더라) - Chang Min(2AM) & Lee Hyun(8eight) [▲ 2




Bookmark and Share

Thursday, August 19, 2010

Shin PD Show with Super Junior and MBLAQ Part 2 (Eng Sub)

For me the second part was much funnier especially the guessing behind the curtain part. They were so hilarious giving hints and guessing. I think Super Junior and MBLAQ's fans will really like this. I read some comments on Youtube and I couldn't stop laughing. Hard core fans can be really happy for any small actions of their favorite idols. Impressive adoration!

Shin PD SHow with SUJU and MBLAQ (100804)

Credits: princekyuteam@youtube.com



Bookmark and Share

Saturday, August 14, 2010

Kesilapan pada Bulan Ramadhan (1)

Credits: abjawke5421@halaqah.net

Pada hemat saya, kita bolehlah mengatakan bahawa objektif atau sasaran yang perlu dicapai oleh Muslim di bulan Ramadhan ini kepada dua yang terutama. Iaitu taqwa dan keampunan. Perihal objektif taqwa telah disebut dengan jelas di dalam ayat 183 dari surah al-Baqarah. Manakala objektif 'mendapatkan keampunan' ternyata dari hadith sohih tentang Sayyidatina Aisyah r.a yang bertanya kepada nabi doa yang perlu dibaca tatkala sedar sedang mendapat lailatul qadar. Maka doa ringkas yang diajar oleh Nabi SAW adalah doa meminta keampunan Allah SWT.
Bagaimanapun, kemampuan untuk mendapatkan kesempurnaan pahala ramadhan kerap kali tergugat akibat kekurangan ilmu dan kekurang perihatinan umat Islam kini. Antara yang saya maksudkan adalah :-

1) Makan dan minum dengan bebas setelah batal puasa dengan sengaja (bukan kerana uzur yang diterima Islam). Perlu diketahui bahawa sesiapa yang batal puasanya dengan sengaja tanpa uzur seperti mengeluarkan mani secara sengaja, merokok, makan dan minum. Ia dilarang untuk makan dan minum lagi atau melakukan apa jua perkara yang membatalkan puasa yang lain sepanjang hari itu. (Fiqh as-Siyam, Al-Qaradawi, hlm 112). Ia dikira denda yang pertama baginya selain kewajiban menggantikannya kemudiannya. Keadaan ini disebut di dalam sebuah hadith, Ertinya : "sesungguhnya sesiapa yang telah makan (batal puasa) hendaklah ia berpuasa baki waktu harinya itu" (Riwayat al-Bukhari)

2) Makan sahur di waktu tengah malam kerana malas bangun di akhir malam . Jelasnya, individu yang melakukan amalan ini terhalang dari mendapat keberkatan dan kelebihan yang ditawarkan oleh Nabi SAW malah bercanggah dengan sunnah baginda. "Sahur" itu sendiri dari sudut bahasanya adalah waktu terakhir di hujung malam. Para Ulama pula menyebut waktunya adalah 1/6 terakhir malam. (Awnul Ma'bud, 6/469). Imam Ibn Hajar menegaskan melewatkan sahur adalah lebih mampu mencapai objektif yang diletakkan oleh Nabi SAW. (Fath al-Bari, 4/138)

3) Bersahur dengan hanya makan & minum sahaja tanpa ibadah lain . Ini satu lagi kesilapan umat Islam kini, waktu tersebut pada hakikatnya adalah antara waktu terbaik untuk beristigfar dan menunaikan solat malam. Firman Allah ketika memuji orang mukmin ertinya : " dan ketika waktu-waktu bersahur itu mereka meminta ampun dan beristighfar" (Az-Zariyyat : 18)

4) Menunaikan solat witir sejurus selepas terawih . Menurut dalil-dalil yang sohih, waktu yang terbaik bagi solat witir adalah penutup segala solat sunat di sesuatu hari itu berdasarkan hadith ertinya "Jadikanlah solat sunat witir sebagai solat kamu yang terakhir dalam satu malam". (Fath al-Bari, no 936). Sememangnya tidak salah untuk melakukan witir selepas terawih, cuma sekiranya seseorang itu yakin akan kemampuannya untuk bangun bersahur dan boleh melakukan solat sunat selepas itu, maka adalah lebih elok ia melewatkan witirnya di akhir malam.

5) Tidak menunaikan solat ketika berpuasa. Ia adalah satu kesilapan yang maha besar. Memang benar, solat bukanlah syarat sah puasa. Tetapi ia adalah rukun Islam yang menjadi tonggak kepada keislaman sesorang. Justeru, 'ponteng' solat dengan sengaja akan menyebabkan pahala puasa seseorang itu menjadi 'kurus kering' pastinya.
Bookmark and Share

[UPDATED] Dream Team Season 2 Episode 4 (Eng Sub)


I'm sorry guys. I could not find Dream Team Season 2 Episode 2 & 3. So let's jump over to Episode 4. SS501's Kim Hyun Joong was the special guest for Dream Team. It was funny to see how the ahjusshi admired him. hehe~

They went opposite KIA Tigers, a baseball team this time.

Enjoy!

[UPDATED]

Because of copyright strikes on Youtube, uploaders are being more careful. So let us cooperate with them by not mentioning the show's name in the comment section ok?

Thank you for ChulbalTeam who revives the Dream Team's videos. Really appreciate it very much. I will give you the link to the first part and find the rest of the parts in the description area.

Dream Team Season 2 Episode 4 (November 15, 2009)

Bookmark and Share

Friday, August 13, 2010

[UPDATED] Heroes Variety Show Episode 1 (Eng Sub)




Do you like Korean female celebrities? If you like any of the names below, you will like this variety show! :




Brown Eyed Girls’ Narsha, After School’s Kahi, Seo In Young, Noh Sa Yeon, Hong Soo Ah, Lee Jin, Shin Bong Sun, IU, Yoo In Na, KARA’s Nicole, and T-ara’s JiYeon.

There will be two MCs for this show: Lee HwiJae, Noh HongChul



For the first episode, the casts got to know each other. And came the toughest part.....they were divided into 2 groups: Popular and Unpopular. Hahaha~ Of course everyone wanted to claim their popularity ;p

Thanks to snjeung for her hard work for subbing, segmenting, timing and everything alone! That's impressive. So please be careful ok friends? Don't write comments that can attract other hunters to take down her videos.



Bookmark and Share

KPop Single Chart: First Week of August 2010

Hi everyone.

It's time to check out the K-Pop single chart for the first week of August 2010 (August 1-August 8) Lately KPOPNet4 has been updating us with Top 30 instead of Top 20. That's great! Thank you so much KPOPNet4 for your hard work. We really appreciate it :D

According to KPOPNet 4, the points are counted as below:

1. Melon (Aug 1 ~ 7) 30%
2. Bugs (Aug 2 ~ 8) 25%
3. Mnet (Aug 2 ~ 8) 20%
☞ SM Artists are given average points [(Melon+Bugs+Soribada+Dosirak)/4]
4. Soribada (Aug 1 ~ 7) 15%.
5. Dosirak (Aug 2 ~ 8) 10%


This time, the veteran DJ DOC conquered the reign. How amazing, right? They entered K-Pop scene since the early 90s and until now they still have the power to top the charts. Now that's what we call pro. I particularly like Secret's new comeback song, Madonna. The beginning of the song quickly captured my attention. I like all about their new comeback-song, choreography, clothes, looks, music video, color... The interesting fact is Secret sings a song entitled Madonna while the singer Madonna had a song called Secret. hehe~



30. Count On Me(믿어줄래) - Park Jae Beom [▼ 9]
29. Whale(고래) - Park Myung Soo & Nicole [▼ 22]
28. Go Crazy(미치겠다) - Monday Kiz & V.O.S [▼ 24]
27. Hope is a Dream that doesn't Sleep(희망은 잠들지 않는 꿈) - KyuHyun [NEW]
26. Digital Bounce - Seven [▲ 4]
25. Because I'm a Girl(여자라서) - IU [▼ 11]
24. Meddling(잔소리) - IU & Seul Ong [▼ 7]
23. Bwa Bwa Bwa(Look Look Look 봐봐봐) - Chae Yeon [▼ 12]
22. I My Me Mine - 4Minute [▼ 7]
21. I Need a Girl - TaeYang [▼ 9]
20. Bbi Ri Bba Bba(삐리빠빠) - Narsha [▼ 7]
19. Calling You Like Madman(미쳐서 너를 불러) - Tei [NEW]
18. The Person(그 사람) - Lee Seung Chul [-]
17. Tonight(오늘 밤) - DJ DOC [▲ 9]
16. As I'm Painful to Die(죽을만큼 아파서) - MC Mong [▼ 6]
15. queen - Son Dam Bi [▼ 10]
14. Sorry For Loving You(미안해 사랑해서) - Gil Me [NEW]
13. I Think I Went Crazy(정신이 나갔었나봐) - Lee Seung Gi [NEW]
12. Together(투게더) - DJ DOC [▲ 7]
11. I'll Back Off, Live Happily(꺼져줄게 잘 살아) - G.NA [▼ 8]
10. I Believe in Love(사랑을 믿어요) - IU & Yoo Seung Ho [NEW]
09. Lucifer - SHINee [▼ 3]
08. Better Together - Seven [▼ 6]
07. The Letter I Couldn't Send(부치지 못한 편지) - DJ DOC [▲ 15]
06. Bad Girl Good Girl - miss A [▼ 5]
05. Game - BoA [▲ 11]
04. Hurricane Venus - BoA [NEW]
03. Still Eating Well(밥만 잘 먹더라) - Chang Min(2AM) & Lee Hyun(8eight) [▲ 6]
02. From Me To You(난 너에게) - Davichi [▲ 18]
01. I'm a Person Like This(나 이런 사람이야) - DJ DOC [▲ 7]



Bookmark and Share

Thursday, August 12, 2010

Shin PD Show with Super Junior and MBLAQ Part 1(Eng Sub)


For Super Junior and MBLAQ's fans, this show is the time to see your favorite idols acting dorky ;p

The games were simple and silly but the idols still had fun playing them. Super Junior's representatives were Yesung, Kyuhyun, and Shindong. Meanwhile, only Seungho, Lee Joon, and Cheondung from MBLAQ were present.

Enjoy!

Shin PD SHow with SUJU and MBLAQ (100728)

Credits: abmsubs@youtube.com





Bookmark and Share

Saturday, August 07, 2010

Adab Berpuasa

Assalamualaikum

Minggu depan bermulalah Ramadhan buat kesekian kalinya. Excited tak? Hehe~ Dan buat kali keenam aku akan berpuasa di perantauan. Mari kita berusaha bersungguh-sungguh supaya kita dapat memanfaatkan bulan keberkatan ini dengan sebaik-baiknya. Ahlan wa Sahlan ya Ramadhan!

Mari kita koreksi diri dengan adab berpuasa ok?

Credits: halaqah.net
Sumber: akhbarweb
Oleh: Nazmi Aidarus

Setiap orang yang mengerjakan puasa perlu mematuhi beberapa peraturan dan adab yang boleh menyempurnakan ibadah tersebut. Antara yang terpenting adalah:


1. Menjaga lidah daripada berdusta, mengumpat dan mencampuri urusan orang lain yang tiada kena-mengena dengannya;

2. Memelihara mata dan telinga daripada melihat dan mendengar perkara yang dilarang oleh syarak dan yang sia-sia;

3. Mengawal perut daripada merasai makanan dan minuman yang haram atau yang mengandungi unsur syubhat terutama ketika berbuka dan berusaha sedaya mungkin untuk menghasilkan pemakanan yang halal lagi bersih.

Ulama silam pernah berpesan: “Apabila kamu berpuasa maka perhatikanlah apa yang akan dijadikan makanan berbukamu dan di manakah kamu akan berbuka?” Ia adalah panduan yang terbaik bagi mengawasi diri daripada terjebak dengan unsur-unsur makanan yang tidak halal;

4. Berusaha menjaga kesemua pancaindera dan anggota tubuh badan daripada mendekati atau melakukan maksiat dan perkara yang sia-sia. Dengan demikian ibadah puasanya akan suci dan sempurna. Terdapat ramai yang memenatkan diri dengan berlapar dan berdahaga, membiarkan diri terdorong kepada perlakuan dosa dan noda, kerana itu puasanya rosak binasa dan keletihannya tidaklah berbaloi sebagaimana maksud sabda Rasulullah s.a.w.: Ramai yang berpuasa tidak mendapat ganjaran daripada puasanya melainkan lapar dan dahaga. (Riwayat an-Nasaei)

Meninggalkan maksiat menjadi kewajipan kepada seluruh orang Islam sama ada mereka sedang berpuasa atau tidak. Apatah lagi bagi yang berpuasa, ia lebih dituntut dan diwajibkan. Sabda Rasulullah, Puasa itu adalah ‘perisai', sekiranya seseorang daripada kalangan kamu sedang berpuasa janganlah dia bercakap kotor, melakukan keburukan dan berbuat bodoh. Jika ada orang lain yang mengejinya atau cuba memeranginya maka hendaklah dia katakan kepada orang itu: “Saya sedang berpuasa.” (Riwayat Bukhari dan Muslim);

5. Jangan membanyakkan tidur pada siang harinya dan makan pada malamnya, bahkan bersederhanalah pada kedua-duanya bagi menyelami kejerihan lapar dan dahaga. Dengan demikian sanubarinya terkawal, keinginan nafsunya kurang dan hatinya ceria. Itulah rahsia dan intipati puasa yang perlu dicapai;

6. Jauhkan diri daripada mengikut dorongan nafsu ketika berbuka dengan beraneka jenis makanan yang lazat-lazat. Sebaik-baiknya adat makannya sama sahaja pada bulan puasa dan bulan-bulan yang lain. Penggemblengan diri dalam mengurangkan tuntutan jasmani dan keinginan perasaan memberikan kesan yang positif terhadap kecerahan hati nurani yang amat dituntut terutama pada bulan Ramadan.

Mereka yang menjadikan keinginan nafsu perut sebagai tunggangan akal ketika berbuka yang menyalahi kebiasaan pada bulan-bulan lain sebenarnya terpedaya dengan pujukan iblis. Rayuannya bertujuan menghilangkan barakah (berkat) ibadah puasa mereka, nikmat limpahan ketenangan daripada Allah s.w.t., kekhusyukan diri ketika bermunajat dan berzikir kepada-Nya.

Ok. Mari kita dengar nasyid ini untuk meperingati nabi nyanyian Hamada Helal. Sedap lagu ni!


Bookmark and Share

Thursday, August 05, 2010

[UPDATED] Dream Team Season 2 (Introduction Episode)

Hi

If you like to watch 'active' programs, Dream Team is a good choice. I myself have just started to watch it a couple months ago. It's interesting to see athletic celebrities trying their best in sports. I like their motto - To try the best and to accept the result accordingly. Dream Team Season 1 was aired in 1999 until November 2003. Dream Team Season 2 started in September 2009.

When I read the comments in YouTube, I realized that there are MANY people who are looking for the early episodes of Dream Team Season 2. They really want to watch it until they do not even care if it's subbed or not. Know what? I swear I have just watched the introduction episode a few days ago ACCIDENTALLY. I wanted to watch something while eating and I randomly clicked on some video and TADA...Introduction episode of Dream Team Season 2 with English Subs!

Today, I tried to search it back to share with you guys but it is nowhere to be seen. How frustrating! I couldn't remember which channel so I searched and searched and searched but FAILED. Sigh~ Ok, I consider myself lucky to accidentally watch it ;p

However, I found something that I can share with you. Dream Team Season 2 Introduction Episode videos but.....with French Subtitles. Well, it's okay than nothing right? Especially when there are those who don't mind to watch it even without subs. So I hope somebody can sub the videos into English and we can share it with everyone :)




Dream Team Season 2 Introduction Episode(September 13th, 2009)
Credits: milkiouais@youtube.com

Dream Team members: Jo SungMo, G.O.D's Danny Ahn, Byun WooMin, Song JoongKi, 2PM's Junho and SHINee's Minho

The comeback 'entrance' was so funny! How did they manage to stay still in the coffins for so long? HAHAHA! KARA came as guests with their trademark 'butt dance' ;p. For the first episode, their competitor was the National Marine Police.


I also found some cuts from the episode with English subs. But, you know if it's a cut, it's obviously a fan's work. Hehe~ So here are cuts of their favorite celebrities from the episode.

Credits: kathYesung@youtube.com



Enjoy!

[UPDATED]

GREAT NEWS! I found Dream Team Season 2 Introduction Episode with English Subtitles! I will give you the link for the first part only. Read the description and you will find the other parts. :D

* OH NO! The owner has removed the video. Do you have any info about this? Let's share :D




Bookmark and Share

MTV 4 Minute's Friend Day Episode 1 & 2 (Eng Subs)

Hi friends

Do you like to watch Korean variety shows? I love them! Especially when I'm alone in the States, I enjoy watching them very much coz they give a home-like feeling. It's as if I'm with my family or hanging out with friends. Er....weird huh? ;p

And of course because of that, I admit that I'm a pretty good hunter for variety shows ;D. So I would like to share them with you guys especially when sometimes it is not easy to find one. The videos have different titles or other special marks. Variety show's uploaders need to be extra careful since there are other hunters who are non stop trying to block their videos (copyright issue). Therefore friends, please try to follow their requests if they don't want you to comment anything on their videos ok?

Ok for starters, let's begin with......ok, 4 Minute! I like 4 Minute. They represent brave, full confidence, smart women. Oh, and don't forget, smexy! hehe~


They have a program called MTV 4 Minute's Friend Day. It's good to see the girls having fun with friends after having a hectic schedule. By the end of each episode, they get to choose the best friend of the day.



MTV 4 Minute's Friend Day Episode 1

On the first episode, they are happy to surprise high school students. They seem to have a lot of fun! School days are indeed the best.

Part 1 Part 2 Part 3

MTV 4 Minute's Friend Day Episode 2

This time, each member invites a friend to join a field trip. They have so much fun together doing many interesting activities and missions.




Bookmark and Share

KPop Single Chart: Fifth Week of July 2010

Hi everyone!

How's everything going on? Everything's chillin'? Ok for the fifth week of July 2010 (July 55- August 1), we can see something interesting going on. Miss A won again for the fourth time! Wow, ok that's what we call impressive. A rookie group manages to stay on top of the chart for a long time, beating their seniors. That deserves a standing ovation ;p

Se7en is back to Korean stage after 3 years of absence. As expected, he really rocks the stage with his comeback. I like the new song from 2am's Changmin and 8eight's Lee Hyun. With their impressive vocals, they deliver a marvelous duet. The only thing that bugs me is the title of the song...Still Eating Well. I don't know. It sounds random LOL. Should have chosen a new title..hehe~

Lots of love to KPOPNet 4 for the awesome update. Let's check the chart now!


30. Digital Bounce - Seven [NEW]
29. Dang Dang Dang(땡땡땡) - Supreme Team [▼4]
28. Stand By(옆 사람) - BoA [NEW]
27. Push Push - Sistar [▼9]
26. Tonight(오늘 밤) - DJ DOC [NEW]
25. Same Mind(같은 마음) - Baek Ji Young [NEW]
24. Super Star - 4Minute [▼9]
23. The Day I was Confessing(고백하던 날) - Jo Kwon [▼6]
22. The Letter I Couldn't Send(부치지 못한 편지) - DJ DOC [NEW]
21. Count On Me(믿어줄래) - Park Jae Beom [▼13]
20. From Me To You(난 너에게) - Davichi [NEW]
19. Together(투게더) - DJ DOC [NEW]
18. The Person(그 사람) - Lee Seung Chul [▼5]
17. Meddling(잔소리) - IU & Seul Ong [▼3]
16. Game - BoA [NEW]
15. I My Me Mine - 4Minute [▼4]
14. Because I'm a Girl(여자라서) - IU [▼11]
13. Bbi Ri Bba Bba(삐리빠빠) - Narsha [▼3]
12. I Need a Girl - TaeYang [▼3]
11. Bwa Bwa Bwa(Look Look Look 봐봐봐) - Chae Yeon [NEW]
10. As I'm Painful to Die(죽을만큼 아파서) - MC Mong [▼5]
09. Still Eating Well(밥만 잘 먹더라) - Lee Chang Min(2AM) & Lee Hyun(8eight) [NEW]
08. I'm a Person Like This(나 이런 사람이야) - DJ DOC [NEW]
07. Whale(고래) - Park Myung Soo & Nicole [▼1]
06. Lucifer - SHINee [▲1]
05. queen - Son Dam Bi [▼1]
04. Go Crazy(미치겠다) - Monday Kiz & V.O.S [▲15]
03. I'll Back Off, Live Happily(꺼져줄게 잘 살아) - G.NA [▼1]
02. Better Together - Seven [▲10]
01. Bad Girl Good Girl - miss A [★★★★]




Bookmark and Share

Wednesday, July 28, 2010

KPop Single Chart: Fourth Week of July 2010

Hi everyone!

These days I have been practicing my driving. After 2 years, I am finally behind the wheels. Unbelievable! ;p

Ok lat's move forward to the single chart for the fourth week of July (July 18-July 25). Thank you a million to KPOPNet4 for the video update.
My favorite songs are on the top 2! :D Lucifer from SHINee is doing great. Entering the chart as a new song, I am sure it will boost up further by next week.


Weekly Chart

20. Over Time(시간이 지나면) - Baek Ji Young [▼9]
19. Go Crazy(미치겠다) - Monday Kiz [NEW]
18. Push Push - Sistar [▼4]
17. The Day I was Confessing(고백하던 날) - Jo Kwon [▼9]
16. I Came Alone(혼자 왔어요) - December [NEW]
15. Super Star - 4Minute [NEW]
14. Meddling(잔소리) - IU & Seul Ong [▼4]
13. The Person(그 사람) - Lee Seung Chul [NEW]
12. Better Together - Seven [NEW]
11. I My Me Mine - 4Minute [▼6]
10. Bbi Ri Bba Bba(삐리빠빠) - Narsha [▼7]
09. I Need a Girl - TaeYang [▼3]
08. Count On Me(믿어줄래) - Park Jae Beom [▼1]
07. Lucifer - SHINee [NEW]
06. Whale(고래) - Park Myung Soo & Nicole [NEW]
05. As I'm Painful to Die(죽을만큼 아파서) - MC Mong [▼1]
04. queen - Son Dam Bi [▼2]
03. Because I'm a Girl(여자라서) - IU [▲6]
02. I'll Back Off, Live Happily(꺼져줄게 잘 살아) - G.NA [▲13]
01. Bad Girl Good Girl - miss A [★★★]

New Releases

01. Bwa Bwa Bwa(Look Look Look 봐봐봐) - Chae Yeon
02. Sneakers(스니커즈) - Yoon Do Hyun Band
03. Good Bye - Kim Sarang
04. No Way - Rottyful Sky
05. 5 Things that I must do before Marriage(결혼 전에 꼭 해야할 5가지) - Ji Ae
06. Sometimes I Cry Myself(가끔은 혼자웁니다) - Kim Yeon Woo
07. Same Mind(같은 마음) - Baek Ji Young
08. Emotion Waving - Emotion Waving
09. How Do I Look(나 어때) - Girl's Day
10. Ska - Free Style




Bookmark and Share