RSS

Wednesday, March 25, 2009

Puteri Kayangan Mencari Barang

NUN jauh di sana, di sebalik awan yang menggebu, tinggallah seorang puteri raja yang sangat jelita. Dia terasa amat bosan setelah lama terperap di dalam istana yang megah berdiri itu. Sebgai seorang remaja, dia teringin untuk menikmati zaman remajanya yang penuh keseronokan. Dia mengadap bondanya “Bonda, anakanda bosanlah. Boleh tak anakanda turun ke bumi untuk shopping?” Permaisuri hanya tersenyum melihat telatah anak daranya itu. “Anakanda kan tahu ayahanda tak suka anakanda turun ke bumi selalu. Nanti bonda juga yang kena marah kalau biarkan anakanda turun ke bumi lagi,” Masam mencuka wajah Puteri Jula..”Ala…nak buat camana ni? Kesiankanlah anakanda” Tangan ibu membelai kepala anak tercinta. “Apa kata anakanda shopping online je? Macam nilah. Anakanda pergi tanya cermin ajaib apa barang menarik yang anakanda boleh tempah online.” Tersenyum lebar Putei Jula mendengar bondanya membenarkannya menggunakan cermin ajaib yang disimpan rapi dalam kamar beradu ayahanda dan bodanya. Tanpa membuang masa dia terus mengambil cermin itu. “ Wahai cermin ajaib, tunjukkanlah benda menarik yang Jula boleh beli online? Tunjuk yang best of the best tau!” “Ampun tuanku, beribu ribu ampun. Sembah patik harap diampun.." “Eh, dahlah tu cermin ajaib..Pehal nak berformal2 ni? Cepatlah bagitau Jula” “Hehehe. Ok princess. Ok fasten your seat belt. Puteri akan dipersembahkan barang terbaik dari online. Jeng…jeng…jeng…

1. Kedai Kain Shafendi. Macam2 ada di sini. ANEKA BATIK LUKIS, ANEKA KAIN PASANG, BATIK BAJET,BROOCH,BUCKLE PAREO,CHIFFON, CORAK BATIK, ITALIAN DESIGN, KEBAYA BELUM SIAP,KEBAYA NYONYA - EDISI JAMU MATA,KOREAN OPEL,SATIN SILK ,TELEKUNG. Nak borong pun boleh. Semua produk akan dihantar menggunakan pos laju lagi. Tengoklah contoh kain dalam slide ni. Cantikkan? Harga pun mengancam dan berpatutan.
http://www.shafendicollection.com/



2. FCU Miracle. Ada masalah jerawat? Muka berparut? Resdung? Gatal2? Nafas berbau? dan masalah2 yang sama waktu dengannya? Sekarang ada ubatnya. Cubalah produk FCU Miracle ni. Ada Miracle Mask (Hot Stuff!), Sinus Treatment Set dan Sinus Herbs. Memang miracle la!
http://fcumiracle.blogspot.com/



Photobucket


3. Shahkasahias Photography. Inilah dia jurugambar yang menawarkan beberapa pakej menarik untuk foto perkahwinan. Harganya berpatutan. Dengan sentuhan lensanya, anda akan kelihatan jelita, cantik, menawan, kacak bergaya….Go to him…he’ll make u look stunning baby! Hehehhe
http://shahkasahias.blogspot.com/





4. Rizi Perfume Collection. Amboi….Wanginya dunia.. Cuba bayangkan kita dapat hidu pelbagai wangian yang diinspirasi daripada wangian terkenal dunia hanya dalam satu kotak! Murah: RM 40 untuk 8 wangian. Boleh dapat potongan istimewa lagi kalau jadi pengedar. Calvin Klein, Ralph Lauren, Estee Lauder, Jennifer Lopez, Narciso Rodrigues, Yves Saint Lauren, Davidoff, Body Shop, Lancome, Gucci, Kenzo, Cacharel, Lancome, J'adore, Dior, Hugo Boss, Chanel, Dolce & Gabbana, Coty, Elizabeth Arden, Paris Hilton, Hugo Boss, Chanel, Giorgio Armani, Lolita Lempicka, One Drop Perfumes, Amouage, Montana, Yohji Yamamoto, Givenchy, Bvlgari, Versace, Issey Miyaki, Aramis, Guy Laroche, Gaultier, J.P.
Fuyooooooo! Dan yang penting ditanggung halal dan suci..
http://www.rizi-biz.com/perfume/




5. Rizi Biz Shop. Semuaaaa ada. Macam2 produk yang berkualiti ada di sini. Segalanya akan dihantar dengan pantas dan selamat. Cubalah tengok! Tak rugi…
http://www.rizi-biz.com/



6. Slim It Yourself! Slim it yourself bebeh! Hehehhe. Bimbang dengan penampilan diri? Ada caranya..tak payah sesusah jupe doctor…bole buat sendiri lagi.. S.I.Y adalah produk pelangsingan badan dengan Teknologi Nano dari Jepun dan telah mendapat pengiktirafan antarabangsa serta dikatakan produk terbaik di Alaf ini oleh pakar! S.I.Y telah Disahkan HALAL S.I.Y bukan UBAT! Ia dikelaskan sebagai MAKANAN dan TIDAK memerlukan nombor siri MAL dari Kementerian Kesihatan Malaysia.
http://www.slimityourself.net/






7. Jus Diet Mate 5. Risau dengan penampilan diri? Jangan la bimbang. Inilah jawapannya: Jus Diet Mate. Mmg boleh kuruuuuuuuuuuuus..Tak caya cube tgk testimony kat bawah tu
http://dietmate5meeche.blogspot.com/



Itulah dia.. Produk2 terhebat masa kini. Kalau tuan puteri nak tahu pasal kisah-kisah sensasi yang berlaku di dunia hari ni, tuan puteri lawatlah laman web http://www.fiq-life.blogspot.com/. Macam2 maklumat terkini ada di situ. Lepas tu kalau boleh tuan puteri tolonglah undi kawan saya ni sekali ye...dia masuk pertandingan top superb blogger...dan nak undi org. Tuan puteri undi untuk orang nama Firuz Akhtar ok?

Jangan lupa order tuan puteri! Jumpa lagi. Assalamualaikum.."

Tidak lama kemudian, kedengaran..."Bondaaaaaaaaaaaa! Nak pinjam kad kredit!"

Hehehe. Tamat.
Bookmark and Share

13 comments:

is-nanie said...

amboi.. tuan puteri berangan ye.. nih mesti ade dpt inspirasi drpd PGL.. hhahaa..

eh.. firuz.. yg address blog tuh smua, better terus buat link.. so org click je..

Firuz Akhtar said...

heheheh. tak reti la nak buat link...sbb tu la buat address je. hihih

Anonymous said...

WAH KREATIF ..

boleh la nak kurus kalo camni tapi mcm pernah ku lihat teknik bercerita sambil beriklan nih..

ohh pasal tulah lambat hantar tugasan bolehla cilok iklan ong laen... kui kui..

semoga berjaya..caiyok caiyok.

afundi Puteri!

firuz akhtar said...

dpt idea puteri ni dari cite jula juli tu la...ingatkan kena buat serius2...tpi bile tgk tugasan org lain yg buat ala2 pak arab jual minyak...dpt la idea utk 'mengkomersialkan' promosi. hihiihihi..
hantar lambat sbb bz skit le..pastu bkn sng idea nak dtg. buat tugasan ni pun curi2 kat ofis. nasib baik bos tak nmpk.kuikuikui. hrpnye org paham la post tu...itu pun tergesa2 buat, saat2 akhir sblm fly ke seoul. thanks..jgn lupa undi

Anonymous said...

hello there and thank you for your info – I have certainly picked up something new from right here.
I did however expertise some technical issues using this website, as I experienced
to reload the website lots of times previous to I could
get it to load properly. I had been wondering if your web host is OK?

Not that I am complaining, but slow loading instances times will often affect your placement
in google and can damage your high-quality score if advertising and marketing with Adwords.
Well I'm adding this RSS to my e-mail and could look out for a lot more of your respective intriguing content. Ensure that you update this again very soon.
Look at my web blog :: free iphone

Anonymous said...

If some one needs to be updated with most up-to-date technologies afterward he must be pay a quick visit this website and be up to date all the time.
Also visit my page ; www.yourtobaccosstore.com

Anonymous said...

Every weekend i used to visit this web page,
for the reason that i want enjoyment, as this this
web site conations truly nice funny data
too.
Also visit my web-site mac baren navy flake

Anonymous said...

Howdy! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My web site looks weird when browsing from my iphone. I'm trying to find a template or
plugin that might be able to resolve this issue.
If you have any suggestions, please share. Thanks!
Look at my blog post today is a good day

Anonymous said...

These are really great ideas in on the topic of blogging.
You have touched some nice points here. Any way keep up wrinting.
my site - Villa bodrum

Anonymous said...

I must thank you for the efforts you've put in writing this site. I am hoping to view the same high-grade blog posts from you in the future as well. In truth, your creative writing abilities has encouraged me to get my own, personal blog now ;)
My site :: Property in Antalya

Anonymous said...

Have you ever thought about creating an e-book or guest
authoring on other blogs? I have a blog based on the same subjects
you discuss and would really like to have you share some stories/information.
I know my visitors would appreciate your work.

If you are even remotely interested, feel free to send me an email.
My page : weibo.supinfochina.com

Anonymous said...

Heya i am for the first time here. I came across this board and I find It really useful
& it helped me out much. I hope to give something back and aid others
like you aided me.
Also visit my weblog : how to get rid of acne quickly

Anonymous said...

Appreciate the recommendation. Let me try it out.
Feel free to surf my blog :: insainia.com